KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU MESAJI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU MESAJI

“Yerli, milli ve manevi değerlerimizi koruyarak dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olmamız, okul çağındaki çocuk ve gençlerimizin verimli bir eğitim sürecine dâhil olmalarına bağlıdır. Bu bağlamda, eğitim öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekânlar olan okullar, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

2017/2018 Eğitim Öğretim Yılının son günü olan 08 Haziran 2018 tarihinde Konya’mızda, 1.676 okulumuzda 445.562 öğrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yaz tatiline girmiş olacaklar. Öncelikle zorlu bir eğitim sürecini tamamlayıp bu tatili hak eden öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.

Konya Milli Eğitim Camiası olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik anlamda en iyi şekilde eğitim almalarını; dini, milli ve ahlaki değerlerimizi özümsemiş, iradesine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini asıl hedef olarak önümüze koyduğumuzu belirtiyor; eğitim öğretimin ayrılmaz tarafları olan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize hitaben şunları söylemek istiyorum:

Eğitim sürecinin vefakâr fertleri olan öğretmenlerimiz, saygıdeğer meslektaşlarım,

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren, devlet ve milletimizi bir adım daha ileriye taşımak gayesiyle gönüllere hitap eden sizler, sadece çocuklarımıza ve gençlerimize değil, bütün bir topluma yön vererek ülkemizi, dünyada hak ettiği konuma hızla çıkarmaktasınız. Temel değerlerimizin çocuklarımızda hayat tarzı olarak neşvünema bulmasına vesile olan sizlere, millet olarak çok şey borçluyuz. 

Sizlerin öncülüğünde yetişen aziz milletimiz, tüm dünyaya merhamet ve adalet dersi vermektedir. İnanıyorum ki yeni eğitim öğretim dönemine daha dinamik ve hiç bitmeyen yenilenme çabasıyla girecek ve kaldığınız yerden daha da büyük bir heyecanla devam edeceksiniz.

Kıymetli velilerimiz,

Öğrencilerimizin karnelerini sadece akademik notların var olduğu bir değerlendirme aracı olarak görmenizi özellikle ifade etmek istiyorum. Karne notları, çocuklarımızı yanlış değerlendirme ve yönlendirmenize asla vesile olmamalı. Unutmamak gerekir ki asıl olan bu notlarının yüksekliği değil, çocuklarımızın sahip oldukları milli ve insani değerlerdir. Bu sebeple yaz tatilini, öğrencilerimizin en verimli şekilde geçirmeleri için bir gayret içerisinde olmalısınız.

Sevgili öğrencilerimiz,                                                                                                                               

Öncelikle bitirmiş olduğunuz eğitim öğretim yılı vesilesiyle sizleri tebrik ediyorum. Karnenizdeki notları önemsemekle birlikte asıl önemli olanın üzerinde yaşadığımız vatana ve mensubu olduğumuz medeniyete duyduğunuz bağlılıktır.

Sizler sadece ülkemizin değil, dünya coğrafyasındaki tüm mazlumların da umudusunuz. Üzerinizdeki sorumluluk, daha çok çalışmayı ve vaktinizi mümkün olan en verimli şekilde değerlendirmeyi gerekli kılıyor. Bu sebeple üç aylık tatil dönemini dinlenmeye olduğu kadar, kitap okumaya, akademik ve sosyal yönden kendinizi geliştirmeye ve akraba ziyaretlerinde bulunmaya ayırmalısınız.

Bu düşünceler içerisinde 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında özveriyle çalışan eğitim camiasının her bir mensubuna teşekkür ediyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize bereketli ve huzurlu tatiller dileyerek önümüzdeki mübarek Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı da tebrik ediyorum.”

 

 

Mukadder GÜRSOY      

Konya İl Milli Eğitim Müdürü

 

        07-06-2018

Akçeşme Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.