KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU MESAJI

2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU MESAJI

Kültür ve medeniyetimizin gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması, yerinde ve vaktinde verilen eğitim öğretim hizmetinin bir sonucudur. 

Tarihi boyunca eğitim ve kültür şehri olarak anılan Konya'mız, çok önemli ve kıymetli eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir şehir olarak anılmakta ve bu noktada üstlenmiş olduğu önde ve öncü olma rolünden asla ödün vermemiştir.

Tüm bu eğitim çalışmaların merkezinde ise örgün eğitim kurumlarımız olan okullarımız vardır.

2021/2022 Eğitim Öğretim Yılının sona erdiği 17 Haziran 2022 tarihi itibariyle, ilimizde 471.020 öğrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yaz tatiline girmiş olacaklardır. Öncelikle bu süreci tamamlayıp yaz tatilini hak eden öğrencilerimizi gönülden kutluyorum.

Eğitim öğretimde bir bütünün ayrılmaz tarafları olan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize ise eğitim yılının sonu vesilesiyle şunları söylemek istiyorum:

Saygıdeğer Öğretmenlerimiz,

Eğitimin ana unsuru öğrencilerimiz olsa da onları harekete geçiren ve tüm çalışmalara rehberlik etmek suretiyle adeta bir lokomotif görevini yerine getiren sizlersiniz. Sizler sadece çocuklarımıza ve gençlerimize değil, bütün bir topluma yön vererek gönüllere hitap etmekte, değişen ve dönüşen dünyaya öğrencilerimizi olması gerektiği gibi taşıyan/taşıması gereken kişilersiniz. Konya'mızda sizlerin eliyle yazılan destanlar, geleceğe daha büyük umutlarla bağlanmamıza vesile olmaktadır. Bu tatil sürecinin bir taraftan bedeni yorgunluğunuzu almasına diğer taraftan da kutlu mesleğinize daha bir şevkle bağlanmanıza vesile olmasını diliyorum.

Değerli Velilerimiz,

Eğitim adına ortaya konulan bütün başarılarda sizlerin katkı ve destekleri her zaman çok önemli bir etken olmuştur. Velilerimiz eğitim öğretimin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu sebeple karne dönemlerinde çocuklarınıza yaklaşımınız da büyük bir önemi ifade eder. Karne notları, çocuklarımızı yanlış değerlendirme ve yönlendirmenize asla sebep olmamalı. Sadece akademik bir değerlendirme olan bu notlara daha fazla anlam yüklememeliyiz. Unutmamak gerekir ki bu notlarının yüksekliğinden çok daha kıymetli olan, çocuklarımızın sahip oldukları ahlaki ve milli değerlerdir. Bu sebeple ebeveynler olarak yaz tatilinde çocuklarımızla daha çok vakit geçirmenizi ve birlikte kültürümüzün gereklerine uygun faaliyetlere katılım sağlamanızı yürekten diliyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Her yerde ve her fırsatta söylendiği gibi geleceğimizi imar ve inşa edecek olan sizlersiniz. Omuzlarınızdaki bu kutlu yük, sizleri hayata karşı daha donanımlı ve tedbirli yetiştirmeli. Almış olacağınız karneler, sizleri değerlendirmede yegâne ölçüt asla değildir.

Karnelerinizdeki notlar elbette önemlidir ama ondan daha önemli olan sizlerin üzerinde yaşadığımız vatana, mensubu olduğumuz millet ve medeniyete layık bir insan olmanızdır. Bu tatil döneminin kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun nice güzel hatıraya imza atacağınız bereketli 3 ay olmasını diliyorum. 

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Konya'mızın ve ülkemizin eğitim öğretim sürecine katkı sunan herkese teşekkürler ediyor,  önümüzdeki eğitim yılına huzur ve sağlıkla kavuşmayı temenni ediyorum.

Seyit Ali BÜYÜK

Konya İl Millî Eğitim Müdürü

Akçeşme Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.