KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MESLEKİ TEKNİK LİSELER İLE SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MESLEKİ TEKNİK LİSELER İLE SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 Konya ilindeki bazı Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ile yine Konya’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşları arasında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’ın katılımı ile işbirliği protokolü imzalandı.

 İmza törenine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, İlgili firmaların temsilcileri, okul müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 Törende birer konuşma yapan Çelik-El Tarım Makinaları Sanayi Ltd. Şti., Çelik Motorlu Araçlar Sanayi Ticaret A.Ş. (Renault Yetkili Servisi) ve Seydişehir –Bozkır-Ahırlı –Yalıhüyük Kırmızı Et Üreticileri Birliği temsilcileri birer konuşma yaparak mesleki eğitimin önemine değindiler.

 Firma temsilcileri, eğitimsiz meslek, mesleksiz eğitimin olamayacağını vurgulayarak kalifiye insan yetiştiren ve sanayi kuruluşlarına işbirliği fırsatı sağlayan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.

 Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilimizdeki tüm okullarda öğrencilerimizin aldıkları teorik bilgileri, ilgili kuruluşta pratiğe dökme ve kendini geliştirmelerinin önemine değindi. Daha önceki yıllarda farklı sanayi kuruluşları ile yaptıkları çalışmalardan aldıkları olumlu dönütler sayesinde mümkün olduğu kadar yeni işbirliği çalışmalarına önem verdiklerini söyledi.

 Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay yaptığı konuşmada mesleki ve teknik eğitimin önemine ve ülkemizin kalkınması için değerine vurgu yaparak, destek veren sanayi kuruluşlarına teşekkür etti.

 Osman Nuri Gülay: “Konya bizim için çok bereketli bir şehir. Ülke genelinde 84 şirketle protokol imzaladık, bunun 17 si Konya’da bulunuyor. Konya sanayisi çok önemli ve biz iş birliği yapmaktan memnun oluyoruz. Kendi, milli mesleki eğitim sistemimizi kurmak zorundayız. Ülkemizin zeki insanlarının üretime katkısını sağlamanın imkânlarını sağlamamamız gerekiyor. Çıkarılan yeni yasalarla sektörü de işin içine dâhil edecek imkânlar sunuluyor. Türkiye’yi güçlendireceksek, mesleki eğitimi geliştirmek zorundayız. 6467 sayılı yasa ile 74 bin olan çırak sayımız 104 bini geçti. Hedefimiz sektörün içinde iş başı eğitimi ile eleman yetiştirmektir. Öğrencilerimize her türlü imkânı vereceğiz. Barınma, maaşının bir kısmını ödeme ve mesleğe atılmasını kolaylaştırmaya kadar her türlü desteği vereceğiz. Sektör eğer gelişmek istiyorsa Konya örneğini uygulamak zorunda. Bu protokol Okul Hamiliği Projesi kapsamında yapılıyor. Her firma bir okulun hamiliğini yüklenecek. Okulun öğrencilerine her türlü imkânlarını sağlayacak, gerekirse burs verecek ve uyum sağlarsa birlikte çalışacak. Türkiye’de 8 proje okulu var ve bunun 2 tanesi Konya’da. 17 adet kendi alanında tematik lise var ve biri yine Konya’da. Bu çalışma Türkiye’de örnek olmalıdır. İlk defa Konya’da yerinde protokol imzalıyorum. Çünkü Konya çalışkanlığı ve başarısıyla bizim için örnek bir şehirdir.” dedi.

 Daha sonra imza törenine geçildi.

 Seydişehir Suğla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Seydişehir, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük Kırmızı Et Üreticileri Birliği;

 Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çelik-El Tarım Mak. Tic.ve Sanayi Ltd.Şti.;

 Konya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi) ile Çelik Motorlu Araçlar Sanayi Ticaret A.Ş. arasında işbirliği protokollerini Milli Eğitim Bakanlığı adına Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay imzalarken, firmalar adına da firma temsilcileri imzaladı.

 Bu işbirliği ile

 Otomotiv sektörünün; servis, ayar ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, MEB´e bağlı Mesleki ve Teknik okulların Motorlu Araçlar Teknolojileri Alanı Otomotiv Elektromekanik, Otomotiv Gövde ve Otomotiv Boya Dallarında yeni teknolojilere dayalı olarak yetiştirmek,

 Tarım makinaları imalatı sektörünün; üretim, servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, MEB’e bağlı Mesleki ve Teknik okullarının Makine Teknolojisi ve Metal Teknolojisi Dallarında, yeni teknolojiye dayalı olarak yetiştirmek

 Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanında ihtiyaç duyduğu teknik insan gücünü, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının hayvan sağlığı alanında, yeni teknolojilere dayalı olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor.

18-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-2017

 

Akçeşme Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.