İlk olarak 6 pilot okulda uygulanacak proje, önümüzdeki eğitim öğretim yılında il genelinde uygulanacak.
Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesinin açılış programı 10 Nisan 2015 tarihinde Selçuklu Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından Türkçe ve Arapça ilahilerin okunmasıyla başlayan etkinlikte, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY proje hakkında bilgi verdi.
Eğitimde Kaliteyi İyileştirme Projesi adıyla ve "O, ´Oku´ buyurdu, okuyorum." sloganıyla uygulanacak projenin amacını, tüm öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimizle hep beraber kitap okuyarak eğitimde kaliteyi artırmak olarak ifade eden GÜRSOY, sözlerine şu şekilde devam etti:
Bu proje ile ´okumama hastalığını´ tedavi etmek hedefimizdir. İlk aşamada Karatay, Selçuklu ve Meram ilçelerinden ikişer okulda pilot uygulama olarak başlatılacak olan bu proje; sonraki aşamada, 2015-2016 eğitim öğretim yılında il genelinde uygulanacaktır.
Pilot uygulama yapılacak okullarımız şunlardır:
Selçuklu Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu
Selçuklu Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu
Karatay Mevlana İmam Hatip Ortaokulu
Karatay Ayşe Hüseyin Özkan Ortaokulu
Meram Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu
Meram Alparslan Ortaokulu.
Bu proje sayesinde toplumun her kesimine ulaşabileceklerini ifade eden GÜRSOY, böylece okuma alışkanlığının toplumun her kesimine kazandırılması için de bir çalışma başlatmış olduklarını sözlerine ekledi.
Mukadder GÜRSOY, projenin uygulanma aşaması hakkında da şu bilgileri verdi:
"Her Gün Ailemle Kitap Okuyorum” ismiyle kitap okuma saati uygulanacak. Belirlenen o saatte hane halkından okuma yazma bilen herkes seviyelerine göre bir kitap okuyacak. Okul müdürlükleri tarafından velilere, etkinliği hatırlatma maksadıyla SMS yoluyla bilgilendirme mesajı gönderilecek. Proje çalışmaları kapsamında her okulda “Kitapseverler Topluluğu” kurulacak. Bu toplulukta öğrenci veli, öğretmen ve idareciler yer alabilecek. Bu topluluğun düzenleyeceği çalışmalarla kitap okuma faaliyetlerine katılım, azami seviyede tutulacaktır.
Yine bu proje kapsamında kitap okumayı daha seri ve sevilir hale getirmek amacıyla öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik "hızlı okuma" kursları açacağız.
Projemizi il geneline yaygınlaştırdığımızda, ilimizin gar, otogar, hastane, huzurevi salonları ile kimi camii avlularında da kitaplıklar oluşturacağız. Böylelikle hedef kitlemizi de daha geniş bir açıya taşımış olacağız.
Özellikle öğrencilerimizin okuduğu kitaplardan bir dönüt alma maksadıyla "Sevdiğin Kitabı Anlat" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenleyerek dereceye giren ürünleri İl Halk Kütüphanesi, alışveriş merkezleri gibi umuma açık yerlerde sergileyerek projemize bir heyecan katmış olacağız.
Konya´da yaşayan herkesin bu projenin muhatabı olduğunun altını çizen GÜRSOY, okuma alışkanlığını kazanan bir kişinin, ömrü boyunca bu güzel alışkanlığı terk edemeyeceğini vurguladı. Şehrin eğitim çehresini değiştirmenin en iyi ve etkili yolunun çok okumaktan geçtiğini sözlerine ekleyen GÜRSOY, projenin tüm Konya´ya hayırlar getirmesi temennisi ile sözlerini noktaladı.
GÜRSOY´un konuşmasının ardından programdaki herkes okul kütüphanesine geçerek projenin üyesi oldular. Katılımcı herkesin bir miktar kitap okumasından sonra etkinlik sona erdi.
Projenin açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY´un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Meram ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürleri katıldı.