KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

OTİZM ALANINDA ULUSLARARASI İYİ UYGULAMALARIN PAYLAŞIMI ÇALIŞTAYI KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İspanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun proje ortaklarından olduğu “Avrupa Geneli Örgün Eğitim Kurumlarında Otizm Birimleri: İyi Uygulamaların Belirlenmesi ve Yaygınlaştırılması” isimli İngilizce kısaltması AMUSE olan Erasmus+ Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar programı kapsamında yürütülmekte olan projenin “Yaygınlaştırma Konferansı” 28 Haziran 2018 tarihinde, Konya Dedeman Otelde gerçekleştirildi.
OTİZM ALANINDA ULUSLARARASI İYİ UYGULAMALARIN PAYLAŞIMI ÇALIŞTAYI KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplantıya Konya’nın farklı ilçelerinden Özel Eğitim Öğretmenleri, Rehber Öğretmenler ve Otizmli öğrencisi olan farklı branşlardan 170 öğretmenin yanı sıra Bosna Hersek, İsveç, Romanya, Polonya, İspanya, İngiltere, Bulgaristan’dan 30 akademisyen ve özel eğitim öğretmeni katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Müdürü Mukadder Gürsoy “Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguyu Paylaşanlar Anlaşır” diyor Hz. Pir. Yaz tatili dönemi olmasına rağmen Otizm alanında kendini geliştirmek isteyen, kullandıkları iyi uygulamaları diğer meslektaşlarıyla paylaşmak için Romanya, Polonya, İsveç, Bulgaristan, Bosna Hersek, İspanya, İngiltere ve Konyamızın farklı ilçelerinden davetimize icabet edip aynı duyguları paylaşıp buraya gelen siz değerli meslektaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum dedi ve bilgi paylaştıkça artar; iyi uygulamaların kullanımı yaygınlaştıkça anlam ifade eder. Kullanılan iyi uygulamaları paylaştıkça özel öğrencilerimizin hayatlarına olumlu katkılar sağlayacağız” dedi.

Gürsoy’un konuşmasının ardından proje konusunun ve ortaklarının tanıtımına geçildi. Müdürlüğümüz Erasmus+ Program Koordinatörü Emrah Koçak projenin genel amaçları ve gerçekleştirilen faaliyetleri tanıttı. Ardından her ortak kendi kurumuyla alakalı katılımcılara bilgi verdi.

Öğleden önceki oturumlar farklı ülkelerden akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti. Sırasıyla İspanya’nın Valensiya Üniversitesinden projenin koordinatörü olan Gerardo HERRERA – Otizm alanında iyi uygulamanın ne olduğunu ve proje kapsamında iyi uygulamaların paylaşımı için hazırlanan internet platformunu katılımcılara tanıttı. Biruni Üniversitesinde akademisyen ve SOBE vakfının Eğitim Direktörü Prof. Dr. Binyamin BİRKAN otizmli çocukların iletişim kurma becerilerini arttırmada ileri seviye teknolojilerin kullanımına yönelik bir sunum yaptı.

Daha sonra İngiltere’nin Bath Üniversitesinden Prof. Dr. Mark Brosnan proje kapsamında hazırlanan e-öğrenme platformunu katılımcılara tanıttı.

Öğleden sonraki oturumda ise farklı ülkelerden öğretmenler yuvarlak masa etrafında bir araya gelip, otizm alanında sınıflarında kullandıkları iyi uygulama örneklerini bir birleriyle paylaşıp bulundukları masadan bir örnek uygulama seçerek diğer katılımcılara sunumlarını yaptı.

Faaliyet katılımcıların online anketleri cevaplandırması ve katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.

Projeyle ilgili detaylara www.autismunits.eu adresinden ulaşılabileceği de ifade edildi.

 

 

 

28-06-201828-06-201828-06-201828-06-201828-06-2018 

Akçeşme Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.