KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı

Her gün bir yerden göçmek 
Ne iyi 

Her gün bir yere 
Konmak ne güzel 
Bulanmadan, donmadan 
Akmak ne hoş 

Dünle beraber 
Gitti cancağızım 

Ne kadar söz varsa 
Düne ait 
Şimdi yeni şeyler 
Söylemek lazım  

                                                        Mevlânâ Celaleddîn Rûmî

Bugün bu an, belki pek çok kez yaşadığımız, her yıl aynı sevinç ve heyecanla karşıladığımız bir gün. Birbirinden değerli eğitim çalışanımız yeni ve yeniden okullarına kavuşacak, birbirinden özel öğrencilerimizin gönlüne dokunacaklar.

Saygıdeğer Öğretmenlerimiz,

İcra ettiğiniz mesleğin; ne denli özel, sorumluluk duygusu yüksek olduğunun bilinci, inancı içinde olduğunuzu tüm kalbimle hissediyor ve sizlerin bu güzelliğini takdirle karşılıyorum.

Öğrencilerimizin, sizin üretken, pratik ve tüm güzel meziyetlerle donatılmış, hünerli ellerinize ihtiyaç duyduğu bir döneme giriyoruz. Biliyorum ki gelecek sizlerin ellerinde şekillenecek. Öğrencilerimize yapacağınız rehberlik hizmetleriyle, onların başarılı olma yolunda atacağı adımlarda payımızın büyük olduğunu, çıktıkları bu yolda onları yalnız bırakmamanın hem insani hem vicdani görevimiz olduğunu unutmayalım.

Öğrencilerimizin her birinin farklı yetenekte olduklarını ve özel olduklarını hem velilerimize hem de öğrencilerimize hissettirmeniz “insana değer verme” ve “insanın değer bulması” noktasındaki inancını kuvvetlendirecektir.

Değerli Velilerimiz,

Çocuklarımıza çıktıkları bu yolda karşılıksız, hasbî sevgimizi ve güvenimizi hissettirelim. Her insan yetenek, ilgi ve özellikleri bakımından kendine özeldir. Çocuğumuza güven duyduğumuzu hissettirerek, başarmak için sarf ettiği gücü fark ettiğimizi belirtelim. Çocuklarımızla nitelikli paylaşımlarda bulunmak, sosyal yaşamlarını desteklemek, bağlarımızı güçlendirmek için; alacakları eğitimle birlikte okuma, dinlenme, eğlence, gibi planlamalar yapabiliriz.

Sevgili Öğrenciler,

Uzun bir tatil dönemini bitirdiniz. Tatilde gönlünüzce dinlenip eğlenmek için zaman buldunuz. Şimdi bir planlama yapmanın tam zamanıdır. Sonunda ulaşmayı düşündüğünüz yeni hedefler belirlemeniz motivasyonunuzu artıracaktır. Derslerinizle birlikte sosyal yaşamınızı da planlamalısınız. Bu süreçte kitap okuyabilir, spor yapabilir,  sosyal aktivitelere ve kültürel etkinliklere katılabilirsiniz.

Değerlerimizin hissedilmesi noktasında büyüklerimize saygı esastır. Bu sebeple size hizmet veren öğretmenlerinize ve ailelerinize saygı ve hürmetle davranmanız daha çok sizi yüceltecektir.

Sizleri yürekten kucaklıyor, başarılı huzurlu bir eğitim öğretim dönemi geçirmenizi diliyorum.   

Mukadder GÜRSOY 

İl Milli Eğitim Müdürü

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.