KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın mutluluğu ve tatlı heyecanını yaşıyoruz.

Yeni dönemin öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimiz başta olmak üzere ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Sevgili öğrenciler,

Uzun bir tatilden çıktınız. Şimdi artık çalışma ve yeni hedeflere, yeni hayallere, yeni bilgilere ulaşmak için emek verme zamanı. Bu konuda heyecanlı, istekli ve azimli olduğunuzu biliyorum. Çalıştıkça başarıya ulaşacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Bu yolda hiçbir emek boşa gitmez.

Geleceğimizi, umutlarımızı ve vatanımızı emanet ettiğimiz gençler; sizler topluma, vatana, millete faydalı olacak ve milli-manevi değerlerle donanarak; kadim medeniyetimizin bulunduğu noktayı çok daha ilerilere taşıyacaksınız.

Sizler bizim geleceğimiz, umudumuz ve yarınlara bugünden daha güçlü ulaşacağımızın teminatısınız.

Yolunuz açık, başınız dik, azminiz daim olsun. Ben İnanıyorum ki her biriniz gelecekte çok önemli başarılara imza atacaksınız.

Değerli Meslektaşlarım,

Eğitim, toplumun bekasını doğrudan etkileyen bir süreçtir. “Bir ülkenin geleceği, o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.” İyi ve doğru bir eğitim, insanı yücelten ve yükselten kanatlardır. 

İyi ve doğru eğitimi verecek olanlar sizlersiniz. “Öğrenci üzerinde etkili olan, müfredat ve kitaptan çok, öğretmenin şahsiyetidir.” Düşünce dünyamızın önemli şahsiyetlerinden Cemil Meriç: “En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir.” diyerek eğitimin sevgi temelli ve gönül işi olduğuna dikkat çekmiştir.

O yüzden Milli Eğitim Camiası olarak üzerimize her zamankinden daha fazla sorumluluk ve görev düştüğünün farkında olduğunuza inanıyorum.

Bu yıl müfredatımızda yapılan kapsamlı değişiklik ile ‘Yenilenen Öğretim Programları’ konusunda gerekli eğitimleri alarak, her zamanki gibi öğrencilerimize en iyiyi ve en güzeli öğretmeye devam edeceksiniz. Onların bizim geleceğimiz olduğunu bilerek, her birine özenle ilgi göstereceğinizden şüphem yoktur.

Sayın Veliler,

Eğitim sürecinin en asli unsurları olan öğrenci, öğretmen ve velilerimiz daima işbirliği ve iletişim halinde olmalılar. Yerli, milli ve manevi değerlerimizi esas alan bir eğitim sürecini birlikte oluşturmalı ve birlikte yürütmeliyiz. Böylece ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru, bir an bile duraksamadan kavuşturacağımıza inanıyorum.

Yenilenen müfredatlar, ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya konulacaktır.

2018-2019 eğitim öğretim yılına tüm sınıflarda ve tüm derslerde, yeni müfredata geçeceğiz.

Siz değerli velilerimizin her zaman olduğu gibi bizimle işbirliği yaparak çocuklarımızın geleceğini inşa etmemize yardım edeceğinizi biliyor ve size şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle bu toprakları bize vatan kılan ve vatan kalması için mücadele eden bütün şehit ve gazilerimizi, şehit öğretmenlerimizi, 15 Temmuz hain işgal girişimine karşı gövdesini siper eden yiğitleri saygı ve minnetle anıyorum.

Konya olarak ürettiğimiz ve yürüttüğümüz bütün eğitim projelerinde, ülkemizi bir adım daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Nitekim şehrimiz, bilgi çağının gerektirdiği her türlü fiziksel ve teknolojik donanıma sahip bir eğitim şehri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu ilerleyişte desteğini bizlerden esirgemeyen Sayın Valimize, adını burada tek tek sayamayacağım tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum kuruluşlarımıza özellikle teşekkür ediyor, yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlar getirmesini diliyorum.


Mukadder GÜRSOY

Konya İl Milli Eğitim Müdürü

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.