KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2020/2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

2020/2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ MESAJI

Bilgi çağı olarak adlandırılan günümüz dünyasında milli kimliğimizi koruyarak çocuk ve gençlerimizi geleceğe hazırlamak, onlara doğru ve yerinde bir eğitim imkânı sunmakla mümkündür.  

Hayatımızın her dönemini ve ulaşabildiğimiz tüm mekânları kuşatan "eğitim süreci"nin sistemli bir şekilde yürütüldüğü okullarımız, geleceğimizi imar ve inşa edecek yavrularımızın yetiştiği yerledir.

Bu yıl ilk defa, yeni bir eğitim öğretim yılını bir okulumuzda, yüz yüze eğitim için ders zilini çalarak değil de "uzaktan eğitim"le açıyoruz. 

İçimiz buruk bir şekilde uzaktan eğitim sistemiyle başladığımız 2020/2021 eğitim öğretim yılı, Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un açıklamasında söylediği üzere, 21 Eylül'de aşamalı ve kontrollü bir şekilde yüz yüze eğitimle devam edecektir.

Konya olarak İnsan Mektebi Projesi kapsamında bu yıl ilimizde uygulayacağımız "Açık Sınıf" uygulamasıyla, okullarımızın bahçelerinde pandemi dönemine uygun şartlar çerçevesinde eğitim alanları oluşturarak yüz yüze eğitimi daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştireceğiz.  

Geçtiğimiz Mart ayından bu yana tüm öğretmen ve öğrencilerimizin birbirlerini çok özlediklerini biliyor; okullarımızın avlularının tekrar coşkulu çocuk sesleriyle dolacağı günleri iple çekiyoruz. 

Burada, bütün bir toplum olarak devletimizin Covid-19 salgını karşısında almış olduğu tedbirlere hassasiyetle uymak suretiyle, 21 Eylül'de okullarımızın açılmasına katkı sunmak durumundayız.

3 haftalık uzaktan eğitim dönemini de en verimli şekilde geçirmek adına öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz de gerekli hassasiyeti taşımalı, herhangi bir aksamaya imkân tanımamalıdırlar. 

Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de mücadele ettiği bu salgın sürecinde bizlere düşen asıl vazife,  süreçten gerekli dersi almış bir şekilde yolumuza devam etmek ve okullarımızı birlikte açmaktır.  

Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2020-2021 eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimiz başta olmak üzere tüm milletimize hayırlar getirmesini diliyor; daha sağlıklı bir dünyada, çok özlediğimiz okul bahçelerimizde ve sınıflarımızda buluşmayı diliyorum.

 

Seyit Ali BÜYÜK

İl Millî Eğitim Müdürü

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.