KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU MESAJI

Eğitimin en temel amaçlarından biri de yaşadığı çağı tanıyan ve bu çağa dair söz söyleyecek bilgi, birikim, donanım ve özgüvende olan bireyler yetiştirmektir. Bu bağlamda, eğitim öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekânlar olan okullarımız, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

2022-2023 eğitim öğretim yılının son günü olan 16 Haziran 2023 tarihinde de ilimiz genelindeki 2.170 okulda 506.475 öğrencimiz karnelerini alacak ve tatil dönemine girmiş olacaklar. Öncelikle örgün eğitim sürecinin bir yılını daha tamamlayıp yaz tatilini hak eden tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.

Eğitim ailesi olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik anlamda en iyi şekilde eğitim almalarının yanı sıra, milli ve manevi değerlerimizi de özümsemiş bireyler olarak yetişmelerini asıl hedef olarak önümüze koyduğumuzu belirtiyor; eğitim öğretimin ayrılmaz tarafları olan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Değerli Meslektaşlarım,

Geleceğimizi imar ve inşa edecek çocuk ve gençlerimizi yetiştiren sizler, sadece öğrencilerinize değil, bütün bir topluma yön vermek suretiyle büyük bir vazifeyi yerine getirmektesiniz. Aziz milletimizin sahip olduğu temel değerlerin yeni nesillerde hayat tarzı olarak karşılık bulması, sizlerin eseridir.  Nice güzelliklere vesile olan gayret ve fedakârlıklarınız her türlü takdirin üzerindedir. İnanıyorum ki yeni eğitim öğretim dönemine daha dinamik ve hiç bitmeyen yenilenme çabasıyla girecek ve kaldığınız yerden daha büyük bir heyecanla devam edeceksiniz.

Kıymetli Velilerimiz,

Öğrencilerimizin alacağı karneler, onları yanlış değerlendirme ve yönlendirmenize asla vesile olmamalıdır. Sadece akademik bir değerlendirmenin sonucu olan karneler, onları bütünüyle değerlendirmek için asla yeterli değildir. Unutmamak gerekir ki asıl olan notlarının yüksekliği değil, çocuklarımızın sahip oldukları milli ve insani değerlerdir. Bu sebeple öğrencilerimizin yaz tatilini verimli ve doğru bir şekilde geçirmeleri için özel bir gayret içerisinde olmalısınız.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle karnenizdeki notları önemsemekle birlikte telafisi mümkün olan akademik notların sizleri herhangi bir rahatlığa ya da ümitsizliğe düşürmemesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Sizler sadece ülkemizin değil, gönül coğrafyamızın da umut bağladığı bir nesilsiniz. Bu sebeple üzerinizdeki sorumluluk, daha çok çalışmayı ve vaktinizi mümkün olan en verimli şekilde değerlendirmeyi gerekli kılmaktadır. Üç aylık tatil dönemini dinlenmeye olduğu kadar, kitap okumaya, sosyal ve kültürel yönden kendinizi geliştirmeye de ayırmalısınız.  Nitekim sizler kendinizi daha iyi geliştirdikçe, ülkemiz ve aziz milletimiz daha da yücelecektir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize mutlu ve huzurlu bir yaz tatili diliyorum.

 

Murat YİĞİT

Konya İl Millî Eğitim Müdürü

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.