KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU MESAJI

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YILSONU MESAJI

Eğitim-öğretim, zaman ve mekân sınırlamasına tabi tutulmadan beşikten mezara kadar devam edecek bir süreci ifade eder. Bu sürecin esas amacı, kişinin yaşadığı çağı ve bu çağın gereklerini tanıyan bir insan olarak yetişmesine katkı sunmaktır.

Verilen eğitimi "milli" bir vasıfla yürütmek içinse, günümüzün bilgi ve teknolojisi yanında kültür ve medeniyetimizin değerlerinden ödün vermeden süreci devam ettirebilmek şarttır.  

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin öncülüğünde yenilikçi politika ve uygulamalarla hazırlanan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Müfredat Programı da geleceğin Türkiye'sini inşa edecek milli bilince sahip, iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı gaye edinmiş bilge nesilleri yetiştirmeyi hedeflemiştir.

Örgün eğitim dönemi olarak ifade edilen okul çağındaki çocuk ve gençlerimizin verimli ve milli bir eğitim sürecine dâhil edilmeleri, geleceğimiz adına atılan en kalıcı yatırımdır. Bu bağlamda, eğitim-öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekânlar olan okullar, çok önemli bir görevi yerine getirmektedir.

2023-2024 eğitim öğretim yılının son günü olan 14 Haziran 2024 tarihinde Konya'mızda, 491.291 öğrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yaz tatiline girmiş olacaklardır. Öncelikle tüm öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyorum.

Onların alacağı karnelere sadece akademik bir gayretin neticesi olarak değil, yıl boyunca gösterdikleri azim ve kararlılığın da sonucu olarak bakılmalıdır. Karnesindeki notları doğru değerlendiren ve bundan sonraki eğitim-öğretim sürecine olumlu yönden etki etmesi için kararlılık gösterenler, başarılı olmanın da yöntemini bulmuş demektir. Nitekim burada esas olan, başarı denilen olguyu karne notları ile sınırlamak değil, hayatımızın genelinde karşılık bulacak şekilde değerlendirmektir.

2023-2024 eğitim öğretim yılının son günü vesilesiyle öğrencileri için her türlü fedakârlığın altına imza atan tüm öğretmenlerimize, çocuklarının geleceği için gecesini gündüzüne katan vefakâr anne-babalara teşekkürlerimi sunuyorum. Öğretmenlerimizin öncülüğünde, velilerimizin de destekleri ile umudumuz olan çocuk ve gençlerimizi geleceğe daha donanımlı, birikimli ve yüksek karakterli bir şekilde taşıyacağımıza inanıyorum.

Öğrenci ve öğretmenlerimizin verimli bir yaz tatili dönemi geçirmelerini diliyor, öğrenme ve öğretme aşkını içimizde daha çok yeşerteceğimiz yeni eğitim öğretim yılında buluşmayı temenni ediyorum.      

                                                                                                                                                                                                                                          Murat YİĞİT

                                                                                                                                                                                                                                Konya İl Milli Eğitim Müdürü

                                                                      

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.