AVRUPALI PAYDAŞLARIMIZLA DAHA İYİ EĞİTİM DAHA İYİ ÖĞRENME TOPLANTISI
Litvanya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen “Daha İyi Eğitim Daha İyi Öğrenme” isimli Erasmus+ projesi kapsamında düzenlenen konferansın açılış programı Konya Ramada Otelde yapıldı.Polonya, Romanya ve Litvanya’dan da katılımcıların bulunduğu programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı.
AMAÇ: UFKUMUZU GENİŞLETMEK
Ülkemizde özellikle eğitim alanında çok önemli gelişmelerin yaşandığını ve Fatih Projesi kapsamında okullarımızın teknoloji ile donandığını belirten İl Milli Eğitim Müdür Gürsoy: “Projeleri Eğitim ortamlarımızdaki kaliteyi arttırmak, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yurt dışı hareketliliklerine imkân sağlamak suretiyle onların ufkunu genişletmek, yurt dışındaki iyi uygulamaları kendi ülkemize getirip, bizdeki iyi uygulamaları yurt dışına transfer etmek için bir vesile olarak görüyoruz. Çok şükür bunda da gayet başarılı olduğumuzu görmek bizleri mutlu ediyor.” dedi.
Proje kapsamında Litvanya’dan Kaunas Belediyesi Eğitim Kültür ve Spor Bölümü, Kaunas Eğitim Merkezi, Garlieva Lisesi ve Zapyskis Temel Okulu, Konya´dan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Selçuklu Şems-i Tebrizi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Selçuklu Muhammed Hamdi Yazır İmam Hatip Ortaokulu ortak çalışmalar yapıyorlar.
TEKNOLOJİYİ KULLANMADA GÜZEL BİR ÖRNEK
Konya genelinde okullarımızda 13.486 adet akıllı tahta, öğretmen ve öğrencilerimize dağıtılan toplamda 42.173 adet de tabletimiz bulunduğunu, Bakanlığımızın planlaması doğrultusunda alt yapı kurulumları tamamlanmış olan okullarımıza akıllı tahta ve tablet dağıtımlarına önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten Mukadder Gürsoy, Konya’nın bir okulunun teknolojiyi kullanması ile ilgili örnek olarak şunları kaydetti:
“İdarecilerimizin ve öğretmenlerimizin istemeleri halinde başaramayacakları bir şeyin olmadığı inancındayım. Teknoloji kullanımı açısından da durum bu şekildedir. Bizi çok mutlu eden bir örnek vermek istiyorum. Seydişehir İlçemize bağlı Taraşçı mahallemizde öğretmenlerimiz sınıflarında teknoloji kullanma adına birbirleriyle yarışıyorlar. Köy okulunda yapılan uygulamalardan yalnızca 1 tanesini anlatayım size. İlkokul öğretmenimiz sınıfındaki tüm öğrencilerine kare kod hazırlamış. Kare kodun her bir köşesi farklı bir şık anlamına geliyor. Öğretmenimiz akıllı tahtadan öğrencilerine bir soru soruyor. Çocuklar hemen kare kodlarının doğru şıkkının olduğu köşesini havaya kaldırıyorlar, öğretmenimiz bulunduğu yerden akıllı telefonunun kamerasıyla öğrencilerin kare kodlarını okutuyor ve öğrencilerin cevapları otomatik olarak tahtaya yansıyor.”
TÜRKİYE EĞİTİM TEKNOLOJİDE ÇOK İLERDE
Daha sonra söz alarak konuşan Polonya, Romanya ve Litvanya’dan katılımcılar genel olarak Türkiye’nin eğitimdeki teknolojik gelişmelerine hayran kaldıklarını, Konya’nın ise güzellikleri ile etkileyici bir şehir olduğunu ifade ettiler.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa Birliği biriminde görevli ve bu projenin Sorumlusu olan Emrah Koçak, proje ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Projenin 2015 yılından beri devam ettiğini ve bu projenin Litvanya’da kabul edilen 4 projeden biri olduğunu söyledi.
Koçak ayrıca, bugüne kadar çok güzel paylaşım ve çalışmalar yaptıklarını, karşılıklı taahhütleri yerine getirdiklerini, bugün ise bunu tanıtmak üzere burada toplandıklarını ve gün boyu öğretmenlerin yaptıkları çalışmalar hakkında paylaşımlar yapacağını söyledi.
Programa Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Litvanya, Polonya ve Romanya’dan misafir katılımcılar ile Konya merkez ve ilçelerinden öğretmenler katıldı.
Program misafir ülke katılımcıları ile Konya’dan okullarımızın karşılıklı sunum ve paylaşımları ile gün boyu devam edecek.