Valiliğimiz himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi iş birliği; Konya Büyükşehir Belediyesinin de destekleriyle hazırlanan "4.Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu"nun (UPUES 2024) açılışı, 05 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit "Ülkemizde ve uluslararası platformlarda yapılan örnek projelerin ve öğretim uygulamalarının eğitim camiası ile paylaşılması, yaygınlaştırılması; biliyoruz ki hem akademisyenlerimizin hem de öğretmenlerimizin daha çok kişiye ulaşması, şehrimizin ve ülkemizin eğitim çıtasını daha da ilerilere taşıyacaktır." dedi. Sempozyumun hayırlı olması temennisinde bulundu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer de konuşmasında günlük yaşamda bireylerin yetiştirilmesi konusunda en önemli unsurun eğitim olduğunu belirtti. Burada olduğu gibi üniversite-milli eğitim birlikteliğinin birçok kazanımının olduğunu söyledi.
YEĞİTEK Genel Müdürlüğü Ulusal Destek Servisi e Twinning İl Koordinatörleri Sorumlusu Tarık Kaya da Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu'nun akademi dünyası ile öğretmenleri buluşturmasının eğitime büyük katkılar sunacağını belirtti. Konya'nın eğitim ve projeler hususunda önde bir il olduğunu sözlerine ekledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu ise yüksek ahlaklı ve erdemli bir neslin yetişmesinin bu tarz çalışmalarla ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kazanımlarıyla mümkün olacağını söyledi. Sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz da okul ve hayat ilişkisinin en önemli unsurunun projeler olduğunu ifade etti. Bu projelerin geleceği kurma ve tasarlama anlamında büyük kıymet ifade ettiğini sözlerine ekleyerek UPUES 2024'ün hayırlı olmasını diledi.
Açılış programının ardından Eğitimci Yazar Prof. Dr. Hasan Yılmaz tarafından "Öğretmenlik Rollerimizin Yeniden Gözden Geçirilmesi" başlıklı bir konferans verildi.
Daha sonra yüz yüze ve çevrim içi oturumlara geçildi.
05-07 Eylül 2024 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrim içi olarak düzenlenecek sempozyuma 617 katılımcı tarafından 243 bildirinin müracaatının yapıldığı ve 228 bildirinin sunulmaya hak kazandığı belirtildi.
Bu yıl tema olarak ise "Erasmus, eTwinning, TÜBİTAK, TEKNOFEST, Eğitim İçerikli Üniversite Öğrenci Projeleri, Kalkınma Ajansları ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Desteklediği Eğitimle İlgili Projeler, Öğretimde İyi Örnekler, Eğitimde İyi Örnekler, Projelerle İlgili Araştırmalar, Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları" belirlendi.