"GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KURSU" EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
Bakanlığımız tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" çalışması doğrultusunda "Şehrimiz İmzamız" projesi kapsamında ilçe koordinatörlerine ve gönüllü öğretmenlere yönelik "Geleneksel Çocuk Oyunları Kursu" eğitimleri devam ediyor.
Eğitimlerle öğretmenlerimiz; çocuklarımızın kültürel değerlerimizi öğrenmesi, spora yönelik ilgi ve yeteneklerinin gelişmesi, obezite ve dijital bağımlılığın olumsuz etkilerine maruz kalmamaları ve eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla geleneksel çocuk oyunlarını tanımaları ve oynamalarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu eğitimlerle yağ satarım, mendil kapmaca, tombik (yedi kiremit), kaleli yakan top, çelik çomak, seksek, ip atlama ve yüzük saklama oyunlarının kuralları ve oynayış şekilleri hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılıyor.
İlçeler dâhil il genelinde öğretmenlerimize verilen eğitimlerle geleneksel çocuk oyunlarının 31 ilçemizde yaygınlaştırılması sağlanıyor. Bu çerçevede merkez ilçelerimizden 216 öğretmenimiz; Ilgın'dan 21, Karapınar'dan 60, Seydişehir'den 14, Yunak'tan 60, Cihanbeyli'den 63, Altınekin'den 51, Emirgazi'den 20, Kulu'dan 26 ve Beyşehir'den 75 öğretmenimiz olmak üzere il genelinde toplam 606 öğretmenimiz gönüllü olarak kurslara katılarak eğitim aldılar.
Bir yandan da okullarda sınıflar arası mendil kapmaca ve seksek oyunları ile kaleli yakan top oyunlarının müsabakaları devam ediyor. Müsabakalar sonucunda okul takımlarının oluşturulmasının ardından ilçe turnuvalarına geçilecek. Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası İl Finali mayıs ayında gerçekleştirilecek. Turnuvalar ile öğrencilerimizin hoşgörü içerisinde rekabet edebilmesi ve ekip dayanışması içerisinde hareket edebilmesi hedefleniyor.