KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİNDEN “ŞİDDET İÇEREN AŞIRILIKLA MÜCADELE” İSİMLİ ERASMUS+ PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI KONYA’DA YAPILDI

Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından kabul edilen ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde hazırlanan “Şiddet İçeren Aşırılıkla Mücadele” isimli Erasmus+ Projesi Açılış Toplantısı Konya’da yapıldı.
HOŞGÖRÜNÜN BAŞKENTİNDEN “ŞİDDET İÇEREN AŞIRILIKLA MÜCADELE” İSİMLİ ERASMUS+ PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI  KONYA’DA YAPILDI

Toplantıya Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukkader Gürsoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Kemal Tütüncü, Yard. Doç. Dr. Murat Köklü, Slovenya, Polonya, Macaristan ve İsveç’ten kurum temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Toplantının açılış ve tanıtım konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy şunları söyledi: “Hoşgörünün Başkentinden “Şiddet İçeren Aşırılıkla Mücadele” gibi bir projeye ev sahipliği yapmamızdan dolayı gurur duyuyorum. Sadece ülkemizde değil tüm dünyada özellikle lise çağındaki gençlere yönelik bazı şiddet içerikli sunumlar, etkileşimler olabilmektedir. Bu olaylar Amerika’da da Avrupa’da da olabilmektedir. Ancak maalesef bazı art niyetli yaklaşımlarla İslam dini şiddetle bir arada anılmaktadır. Biz bunu asla kabul etmiyoruz. Bizim dinimiz barış dinidir. Temel prensibi; bir kişiyi öldürmenin tüm insanlığı öldürmek gibi, bir kişiyi kurtarmanın da tüm insanlığı kurtarmak gibi kabul edildiği bir dinin mensuplarıyız.

Bu masada olduğu gibi farklı inançlardan kişiler beraber yaşamayı becerebiliyoruz ve inşallah tüm dünya olarak da bunu başarabileceğiz. Ülkemizi ziyaret eden ortaklarımızın Türkiye’nin dışarıdan göründüğü gibi bir ülke olmadığını itiraf etiklerini gözlemliyoruz.

Mevlana’nın şehrinde, onun güzel bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Der ki Hazreti Mevlana: “Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar.” Biz de burada aynı duyguları paylaşanlar olarak aşırılıkları birlikte törpüleyebileceğimize inanmaktayız.” dedi.

Teşekkür konuşması yapan İsveç temsilcisi Hose Molina, misafirperverliklerinden dolayı Konyalılara teşekkür etti. Bu projenin hayati öneme sahip olduğunu ve İsveç’te çocukların bu tür şiddet gruplarına karşı sempati beslediğini belirtti ve bunu önlemek zorunda olduklarını belirtti.  Molina ayrıca, “Şunu özellikle belirtmek isterim ki; İslam’ın aşırılıkla özdeşleştirilmesi mümkün değil. Bu konuda proje süresi boyunca ülkemizde öğrenci ve öğretmenlerimizi bilgilendireceğiz.” dedi.

Birer teşekkür konuşması yapan Slovenya, Polonya ve Macaristan temsilcileri de Konya’dan çok etkilendiklerini ve Konyalıların misafirperverliklerinden memnun kaldıklarını dile getirerek; İslam’ın bir barış dini olduğunu, özellikle Mevlana’nın şehrinden bunu anlamanın mümkün olduğunu ve ülkelerinde buna vurgu yapacaklarını dile getirdiler.

İngilizce kısaltması SAVE (Struggle Agaisnt Violent Extremism) olan proje ile Okul Eğitimi Alanında Stratejik Ortaklıklar yapılacak ve şiddet içeren aşırılıkla mücadele için materyaller hazırlanacak.

Uluslararası işbirliğini amaçlayan “Şiddet İçeren Aşırılıkla Mücadele” isimli Erasmus+ projesinin Türkiye’den ortakları Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü,  Selçuk Üniversitesi ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi olup; yabancı ortakları ise Slovenya, Polonya, Macaristan ve İsveç’ten çeşitli kurum ve kuruluşlardır.

10-11 Kasım 2017 tarihleri arasında açılış ve planlama toplantıları yapılacak olan proje iki yıl sürecek ve uluslararası platformlarda ve okullarda kullanılmak üzere materyaller üretilecek.

 

10-11-201710-11-201710-11-201710-11-201710-11-201710-11-201710-11-201710-11-2017

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.