BİRLİKTEN DOĞAN GÜÇ
555
10:42
08.06.2020

Konya Valiliği himayelerinde, Konya Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Konya İnsan Mektebi" Projesi, çocuk ve gençlerimizin duygusal, fiziksel, fikrî ve ilmî konularda en iyi şekilde yetişmeleri için geniş bir yelpazedeki faaliyetleri içerisinde barındırmaktadır. Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dile getirdiği gibi "Her toplumun ayrı bir gelişme çizgisi, yolu vardır.". Bu minvalde, insan kaynağına yatırım konusunun ilk iş olarak ele alındığı "Konya İnsan Mektebi"nde tarihimizden aldığımız güzel örnekleri ve gelişen çağın eğitim uygulamalarını takip ederek "Gelişim Davamız" ortaya koyulmuştur.

21. yüzyıl becerilerinin bireylere kazandırılmasında özgür beyinlere yatırım yaparak girişimci ruhları harekete geçirmek maksadıyla, bilmekten çok tasarlamanın, yapmanın, üretmenin ön plana çıkacağı projeler ve etkinlikleri kapsayan Gelişim Davamız, özünde küçük dokunuşların büyük etkilere neden olabileceğini barındıran Kelebek Etkisi Teorisi ile ilişkilendirilmiştir. Dikkat ve özenle atılan her adımın eğitimde karşılaşılan sorunları çözmede büyük katkı sağlayacağı fikriyle birlikte çalışan, birbirlerini anlayan ve birbirlerine saygı duyan nesiller yetiştirerek kelebeğin kanadının iyiliklere doğru yelken açması hedeflenmiştir.

Gelişim Davamız kapsamında yürütülen Konya 2023 Hedefine El Ele Projesi, Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi doğrultusunda hazırlanmıştır. Proje ile okullarımız arasındaki imkân ve öğrenme farklılığının azaltılması hedeflenmiştir. Öğrencilerin kendilerini özel hissetmeleri ve akran etkileşimi sağlamak için ana sınıfları ile anaokulları, birleştirilmiş sınıflarla ilkokullar, özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okulları ve imam hatip ortaokulları ile imam hatip liseleri eşleştirilmiştir. Proje, Sosyal Etkinlik, Akademik Çalışma, Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları olmak üzere 3 faaliyet alanında uygulanmıştır.

1.205 okulun el ele verdiği proje kapsamında öğrenci, öğretmen ve velilerimizin destekleriyle 483 ana sınıfı ile 66 anaokulu, 185 birleştirilmiş sınıf ile 129 ilkokul, 84 özel eğitim sınıfı ile 20 özel eğitim okulu, 172 imam hatip ortaokulu ile 66 imam hatip lisesi eşleştirilmiştir.

İmkânları elverişli olmayan okullar ile imkânları elverişli okulların fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla yapılan eşleştirmeler neticesinde kurumlar arasında iş birliği sağlanmıştır. Projede imkânları elverişli olmayan okulların fiziki, sosyal ve akademik koşullarının geliştirilmesiyle öğrencilerin paylaşma, yardımseverlik, birlik ve beraberlik gibi değerleri yaşayarak öğrenmelerine fırsat oluşturulmuştur.

Okullarda gönüllülük esasına göre yapılan ortak faaliyetler sayesinde paydaşlar arasında dayanışma cevherinin ortaya çıkması sağlanmıştır. Yetenek ve değerlerin paylaşılmasıyla sosyal dayanışma ve bütünleşmeye katkı sağlayan bütün yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

08-06-202008-06-202008-06-202008-06-202008-06-2020

Yayın Tarihi: 08.06.2020