"21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Türk mutfağına ait ürünlerin tanıtımının yapıldığı programın açılışı; Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, Vali Yardımcımız Sayın Aydın Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerimiz katılımıyla gerçekleştirildi.
Türk mutfağının sahip olduğu kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürünün geleceğe iz bırakan yaklaşımı, kaliteli malzemeleri, özünde atıksız olması, sürdürülebilirliği, dünya beslenme geleneklerine uygunluğu ve bin yılları aşan kültürünü daha geniş kitlelerle tanıtılması amacıyla, 21-27 Mayıs tarihleri arasında "Türk Mutfağı Haftası" düzenleniyor.
21 Mayıs 2024 tarihinde Konya Olgunlaşma Enstitüsünde düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" programı, bünyesinde yiyecek ve içecek hizmetleri alanı bulunan 14 meslek lisemiz, 3 halk eğitimi merkezimiz ve olgunlaşma enstitümüzle beraber, toplam 18 kurumumuzun organizasyonunda gerçekleştirildi.
Programın açılışında Valimiz Sayın Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar Türk mutfak gününün önemine işaret eden konuşma gerçekleştirdiler.