Yabancı uyruklu okul öncesi çağındaki çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşabilmeleri, tüm gelişim alanlarında desteklenmesi, ilkokula hazır hale gelmeleri ve sosyal uyumlarının sağlanabilmesi amacıyla ilimiz genelindeki halk eğitimi merkezlerinde "Oyun Odası" kursları açılmıştır.
Oyun Odası kursları ile ilkokul öncesi çağ nüfustaki çocukların Türkçeyi öğrenme ve geliştirme, okul ortamına oryantasyonlarının sağlanması ve ilkokula hazır bulunuşluklarının artırılması hedeflenmektedir.
Oyun Odası kurslarından halk eğitimi kurslarına devam eden annelerin çocukları da faydalanabilmektedir. Böylelikle yaygın eğitim kurumlarına eğitim için başvuran anne-babaların çocukları için ortak bir eğitim ortamı da sağlanmış olmaktadır. Bu kapsamda ilimizde 2022 yılında 37-68 aylık okul öncesi yaş grubunda 854 çocuğun "Oyun Odası" kursları ile eğitime erişimi sağlanmıştır. Bu kurslara devam eden çocukların takip eden yıllarda ders başarılarının da daha iyi olacağı beklenmektedir.
Günde 8 saatten fazla olmamak üzere 210 saat devam eden kurslarımızda matematik, drama, okuma-yazmaya hazırlık, görsel algı çalışmaları, sanat, Türkçe, oyun, müzik, fen, hareket etkinlikleri, işitsel algı/fonolojik farkındalık çalışmaları, dikkat ve hafıza çalışmaları, temel kavram çalışmaları, problem çözme ve tahmin çalışmaları, kalem kullanma ve el becerisi çalışmaları, öz bakım ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları, güven ve bağımsız davranış geliştirme çalışmaları, sosyal-duygusal olgunluk geliştirme çalışmaları, okuma-yazma farkındalığı ve motivasyon geliştirme çalışmaları, duyu eğitimi çalışmaları, nefes ve ritim çalışmaları ve alan gezilerinden oluşan bir program uygulanmaktadır.