ÖĞRETMENLER İÇİN MESLEKİ TÜKENMİŞLİĞİ ENGELLEME YÖNTEMLERİ PROJESİ
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Projeler Ekibi tarafından hazırlanan Öğretmenler İçin Mesleki Tükenmişliği Engelleme Yöntemleri Projesi İyi Uygulamaların Paylaşımı ve Modül Oluşturma Çalıştayı açılış toplantısı, 03 Nisan 2019 tarihinde Mevlana Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşti.Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, projeye dair genel bilgileri paylaştıktan sonra öğretmenlerimizin “klasik öğretmen” anlayışından kurtulup günümüz dünyasını iyi takip etmeleri gerektiğini söyledi. Hz. Mevlana’nın “Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözünü hatırlatarak yeniliklerde öncü olunmasının önemine dikkat çekti.
KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Yalçın da projeye dâhil olma süreci hakkında bilgi verdikten sonra bir öğretmenin asla tükenmişliği yaşamamasının gerekliliğine vurgu yaptı.
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de insana, hayata ve zamana duyarlı bir nesil yetiştirmek gerektiğini ifade ederek sözlerine başladı. Yeni neslin zamanı ve hayatın birçok akışını yönetmede sıkıntı yaşadığına vurgu yapan Büyük, okullarda zil sistemine aşamalı olarak son vereceklerini de belirtti. Artık komutlarla değil, sorumluluk bilinciyle hareket eden bir neslin yetişmesi gerektiğini söyledi. Bu aşamada en büyük sorumluluğun öğretmenlerde olduğunu da ekleyerek “Öğretmen için tükenmişlik diye bir şey söz konusu olmamalı, olamaz” dedi. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi de kutladı.
Programa Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş ve KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Hatice Yalçın’ın yanı sıra ilimizin muhtelif okullarında görev yapan ve proje kapsamında çeşitli Avrupa ülkelerine giden 64 öğretmen katıldı.