KONYA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder GÜRSOY, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak olan 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı vesilesi ile bir mesaj yayımladı:
2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJI

 “Bir toplumun gelişen dünya karşısında milli kültür ve değerlerini koruyarak ayakta kalabilmesi, verimli bir eğitim sürecine bağlıdır. Bu bağlamda, eğitim öğretim faaliyetlerinin sistemli bir şekilde yürütüldüğü mekânlar olan okullarımız, çok önemli bir görevi ifa etmektedirler.

 Konya’da 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle, 1.791 okulumuzda 437.731 öğrencimiz ders başı yapacaktır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim öğretim yılı başlarken herhangi bir aksamaya mahal vermeme adına, gerekli bütün çalışmaları yürütmüş bulunmaktayız.

 Bizlere emanet edilen çocuklarımızın akademik olarak en iyi şekilde eğitim almalarını ve dini, milli ve ahlaki değerlerimizi özümsemiş, iradesine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerini en önemli hedefimiz olarak önümüze koymuş bulunuyoruz.

 Zira geçtiğimiz 15 Temmuz tarihi, bu hedefimizin ne kadar elzem olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Karanlık ellerin kirli maşaları tarafından yetiştirilen, akıllarını ve kalplerini kiraya vermiş hainlerin bu aziz millete ne kadar büyük bir zarar verdiğine/verebileceğine hep birlikte şahit olduk.

 Bu hassas dönemde, biz eğitimcilere ve eğitim ailesinin en temel unsurlarından olan saygıdeğer velilerimize büyük görevler düşmektedir. Veli - Okul işbirliği ve dayanışması sayesinde, daha 5 yaşından itibaren okullarımıza adım atan yavrularımızı, kendi vatanına ve milletine layık bireyler olarak yetiştirmeliyiz.

 Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere, tüm milletimize hayırlar getirmesini diliyor; millet olarak daha nice yeni eğitim yıllarına kavuşmamızı temenni ediyorum.”

 

                                                                                                            Mukadder GÜRSOY 

                                                                                                       Konya İl Milli Eğitim Müdürü

Sarıyakup Mahallesi Garaj Caddesi No 4 42020 Karatay / KONYA - 0 332 353 30 50

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.