Doğadan Mutfaklara Tuzun Hikayesi
TUNCER TUZ İŞLETMESİ GEZİSİ
Okulumuz 10/A sınıfı öğrencileri ve Kimya Öğretmeni Aslı DİNÇER YAZICIOĞLU tarafından 10.Sınıf müfredatında yer alan "Tuzlar, Özellikleri ve Kullanım Alanları" konusu kapsamında İlçemiz Tuncer Tuz İşletmesine teknik bir gezi düzenlendi. Gezide, işletme sahibi Hakan TUNCER tarafından; ham tuzun Tuz Gölünden getirilip yıkanması, kurutulması, yaklaşık 3000 derece ısı ile ağır metallerden arındırılması, kalibrasyonu, kullanım tercihine göre çeşitli boyutlarda kırılması, iyotlama ve paketleme işlemleri ve tuzların kullanım alanları ile ilgili bilgi verildi. Ayrıca işletmenin laboratuvarında işletme kimyageri tarafından yapılan tuz kalitesi belirleme ve sertlik ölçümleri ile ilgili bilgi verildi.
Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmesini desteklemek adına gerçekleştirilen bu gezi oldukça faydalı oldu.
Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmesini desteklemek adına gerçekleştirilen bu gezi oldukça faydalı oldu.